Ynglingekorpset i Horten

Hvem kan være med på Ynglingefestivalen?

Vi får ofte spørsmål om hvem som kan være med på festivalen. Svaret er enkelt: Alle!

Festivalen er åpen for alle slags skolekorps, og generasjonskorps kan selvfølgelig også være med. Festivalen stiller ingen spesielle krav til korpsene. Fellesnummer blir varslet i god tid.

Det hender vi får besøk av korps som er små, og som selv mener de er "lite spillbare". Det er ikke noe problem. Vi hjelper gjerne til slik at dere kan spille sammen med andre. Kanskje det er et annet korps som også er lite?

Det hender også at vi får spørsmål om festivalen vår er spesielt tilrettelagt for junior- eller seniorkorps. Svaret er nei. Vi håper at programmet vårt kan pase for alle. Vi har også gode tradisjoner på å tilrettelegge for aktiviteter som gjestene våre gjerne vil være med på, men som kanskje ikke stod på programmet i utgangspunktet.

Hvor mange korps kan delta på Ynglingefestivalen?

Ynglingefestivalen ønsker ikke å være noen "kjempefestival" med 40-50 deltakende korps. Det blir bare stress, mas og lange køer.

Hos oss er det også viktig å kunne stresse ned uten noe hektisk program, og kunne ha tid til pauser med lek og moro.

På tidligere festivaler har vi hatt fra 4 (!) til 25 gjestende korps, og et eller annet sted rundt dette antallet har vi funnet en slags trivselsgrense. Da er vi mange nok til at vi får en ekte festivalfølelse, men samtidig såpass få at ingen av våre besøkende drukner i mengden med lange køer og mye ventetid.

Vi har ikke satt noen fast grense på hvor mange korps vi tar i mot, men vil vel sannsynligvis stoppe ved maksimalt ca. 25 korps.

Det er derfor viktig å melde seg på tidlig!

Hvem arrangerer Ynglingefestivalen?

Ynglingefestivalen blir arrangert av Ynglingekorpset, som igjen består av alle skolekorpsene i Horten kommune. Med som arrangør er også Horten Ungdomsmusikkorps.

Dette er korpsene:

(Alle korpenes hjemmesider åpnes på egne sider i nettleseren din. Ynglingefestivalen tar intet ansvar for innholdet på sider vi linker til. Det er fint hvis dere forteller oss om brutte linker.)

Ledergruppen i disse korpsene er styret i Ynglingefestivalen. Det praktiske arbeidet i forbindelse med planlegging av arrangementet utføres av en hovedkomite på noen få personer. Selve gjennomføringen av Ynglingefestivalen skjer som en "dugnad" hvor både musikere og foreldre fra alle skolekorpsene deltar.

Relaterte sider