Ynglingefestivalen

Gjestende korps

  1. Birkelund Musikkorps
  2. Rød og Hurrød Skolekorps
  3. Karlsrud Skoles Musikkorps
  4. Hvaler Musikkforening
  5. Såner Skolekorps

NB: Listen er muligens ikke komplett. Kan noen hjelpe med flere deltakende korps? Ta kontakt via vår kontaktside.

Noen minner...

Ynglingefestivalen ble arrangert for åttende gang (trodde vi, egentlig var det niende gang!). Arrangementet ble lagt til helgen 11, 12 og 13 juni, som forøvrig var samme helg som Åsgårdstrandsdagene, Færderseilas og Foreningen Nordens stevne. Det skjedde mye i kommunen den helgen!

Dette året ble også festivalen organisert på en helt annen måte en tidligere. I årevis hadde vi jobbet med en topptung organisasjon med hovedstyre og en mengde komiteer – i 2004 ble all planlegging utført av to personer; Frank Lauritzen og Ragnar Branæs.

Spilleoppdrag på Horten Torg

Det meste av arrangementet på lørdag formiddag - inkludert åpningen av stevnet - ble lagt til Åsgårdstrand. Før storkorpsene startet spilte alle gjestekorpsene rundt omrking i bygatene, og møttes på de tre stedene hvor storkorpsene startet. Åpningen foregikk i strålende solskinn i Badeparken, helt nede i vannkanten, med massevis av seilbåter på fjorden. Etter åpningen ble korpsene fraktet tilbake til Horten - noen av dem med båt - for spilleoppdrag.

Kveldsarrangementet på lørdag ble lagt til Granly Skole, og dette ble første gang vi satte alle pizzabakerne i byen på hodet. Flere av de besøkende korpsene serverte underholdning, både drilling, trommestunt og popband med korpsinstrumenter.

Tidlig søndag morgen sendte vi alle korpsene ut på Karljohansvern, hvor vi hadde lagt opp en spennede løype som alle korpsene måtte marsjere og spille for å vekke seilerne.

Vekking av seilere på KJV

Sandefjord Brass Symposium

På søndagens hovedstevne fikk vi besøk av Sandefjord Brass Symposium som holdt en flott konsert.

Er det andre ting du husker fra denne festivalen? Har du bilder du kan dele? Tips oss gjerne, ta kontakt via vår kontaktside.

Relaterte sider