Ynglingekorpset i Horten

Trenger vi å bruke uniform?

Vi får ofte spørsmål om dette.

Under Ynglingefestivalen stiller vi ingen konkrete krav om når besøkende korps skal ha på seg full uniform, og når de eventuelt skal bruke enklere uniformering eller sivil påkledning. Under kveldsarrangementet lørdag kan dere gjerne stille i sivilt antrekk.

Normalt går våre egne korps i full uniform i storkorps og under åpningsarrangementet. På hovedstevnet bruker Ynglingekorpset uniformsgenser og mørke benklær.

Vi opplever ofte at besøkende korps stiller i full uniform både når de går i storkorps, under åpningssermonien lørdag, samt under hovedstevnet søndag. Mange velger også korpsgenser eller noe liknende under kveldsarrangementet lørdag, men det er nok helst for å ha "visuell kontroll" over egne musikanter og drillere.

Dette bestemmer dere selv.

Dere står fritt til å velge den påkledningen som er praktisk for dere, basert på aktiviteter og mulighetene til å skifte.

Er det noen konkurranser?

Festivalen inneholder normalt ingen formelle konkurranser relatert til musikkk, drilling eller marsjering. Enkelte år premierer vi "beste korps" etter våre egne kriterier.

Hvis noen av de deltakende korpsene ønsker å konkurrere på en eller annen måte så skal vi klare å få til det.

Derimot arrangerer vi jo Norgesmesterskapet i instrumentkasting, og det er en skikkelig seriøs greie! I tillegg hender det ofte at vi har individuelle konkurranser med underholdningstilsnitt, for eksempel quiz eller Kahoot.

Se forøvrig festivalprogrammet.

Tilbake til

Relaterte sider